Derfor skal du investere i guld

Køb af guld påvirkes af de økonomiske tider, hvad end de bliver hårde, eller aktiemarkedet stagnere eller er faldende, så benytter investorer sig ofte til guld til en sikker handel. For eksempel steg interessen for guld tidligt i 2020 under coronavirus krisen og den recession, der fulgte efter, da investorer ledte efter et sikkert aktiv at investere deres penge i.

Investorer kan derfor lide guld af mange grunde, og det har attributter, der gør varen til et godt kontrapunkt til traditionelle værdipapirer såsom aktier og obligationer. Derfor opfattes guld som et værdifuldt ædelmetal, selvom det er et aktiv, der ikke producerer pengestrøm. Nogle ser også guld som en afdækning mod inflationen.

Hvorfor investerer i guld?

Guld har en dokumenteret effekt inden for afkast, likviditet og lave korrelationer, hvilket ofte gør det til en yderst effektiv og god handel. Guld har overgået aktier og obligationer over bestemte strækninger, selvom det dog ikke altid slår dem. Guld har desuden en god likviditet, hvis du køber visse typer guldbaserede aktiver, kan du nemlig let konvertere dem til kontanter. Derudover er der lave korrelationer, hvilket betyder at guld fungerer ofte anderledes end aktier og obligationer, og at når de går op, kan guld gå ned eller omvendt.

Derudover tilbyder guld også andre potentielle fordele såsom diversificering, da guld ikke er stærkt korreleret med andre aktiver, kan det hjælpe med at diversificere porteføljer, hvilket faktisk gør dem mindre risikable. Desuden har det en defensiv værdi, hvilket betyder at investorer ofte trækker sig tilbage til guld, når de opfanger trusler inden for økonomien, hvilket gør det til en defensiv investering. Disse er nogle af de største fordele ved guld, men investeringen i guld,  er ligesom med alle investeringer, dog ikke uden risici eller ulemper.

Mens guld ofte fungerer ganske godt, er det ikke altid klart, hvornår man skal købe det. Da guld i sig selv ikke producerer pengestrømme, er det svært at afgøre, hvornår det er billigt. Det er ikke tilfældet med aktier, hvor der er klarere signaler baseret på virksomheders indtjening. Ligesom guld ikke producerer pengestrømme, skal investorer stole på, at en anden betaler mere for metallet, end de selv har gjort, for at tjene penge på guldet. I modsætning hertil kan ejere af en virksomhed, ikke kun tjene på den stigende pris på guld, men også på at virksomheder øger deres indtjening. Så der er flere måder at investere og vinde med guld på.

Co2stream.dk