Er det på tide at sælge dit guld?

Tænk på noget værdifuldt!

Der er sikkert en god sandsynlighed for, at guld var et af de første ord, der poppede op i dit hoved. Og det er med god grund, for der er ingen tvivl om, at guld er et værdifuldt metal.

Måske har du guld af den ene aller anden form og afstøning liggende derhjemme, og måske overvejer du, om det ville være en god idé at få solgt dit guld og få nytte af de penge, der ville følge med salget? 

Det afhænger naturligvis også af, hvilke gyldne genstande, du har liggende – måske er det ikke lige dit allerhelligste arvestykke i guld, du skal sætte til salg, men måske har du noget andet liggende, som sagtens kunne sælges og i stedet give dig værdi i form af kolde kontanter.

Der findes en række hjemmesider, hvor du har mulighed for at sætte dit guld til salg. Her kan du også finde den aktuelle Pris på guld, som naturligvis er relevant for dig at vide. Det kan være en god idé at følge lidt med i prisudviklingen, inden du sætter dit guld til salg. Ligesom med så meget andet så svinger prisen på guld nemlig i takt med efterspørgslen på verdensmarkedet og andre omstændigheder i verden, og derfor er det relevant at følge med i priserne, hvsi du gerne vil sikre dig, at dit guld bliver solgt på et tidspunkt hvor prisen på guld er fordelagtig for dig.

I forhold til så mange andre produkter svinger prisen på guld dog ikke det helt store, men det er stadig værd at følge med i, da udbud og efterspørgsel naturligvis spiller en rolle for prisen på markedet.

Guld – en vare i knaphed

Men hvorfor er det egentlig at guld er så værdifuldt?

Det hænger i høj grad sammen med, at det er et metal i knaphed. Og som vi allerede har været inde på, så er der en sammen hæng mellem udbud og efterspørgsel og pris. Så nar der er mange, der gerne vil have fat i en vare, der ikke er ret meget af, så kan sælgerne naturligvis forhøje prisen.

Hvert år stiger verdens forsyning af guld med omkring 2.000 ton. Det er om året. Til sammenligning stiger amerikansk guld med 10.500 ton – men ikke om året, men derimod i timen. Det er altså noget af en forskel, som ret tydeligt illustrerer, at guld er et metal i knaphed.

Derudover spiller metallet egenskaber m.m. selvfølgelig også ind, skulle man mene.

Co2stream.dk