Hvordan stammer fodbold fra?

Der er en række modstridende overbevisninger om spørgsmålet om, hvem der præcist opfandt fodbold. Kendt som fodbold i det meste af verden, er det ubestrideligt, at dette er en af ​​de mest populære sportsgrene i dag. Lad os undersøge, hvordan fodbold udviklede sig og har spredt sig gennem årene. Du kan også læse mere om, hvad fodbold er blevet til i den dag i dag lige her: Allsport

Fodbold i gamle tider

Nogle antyder, at fodboldens historie går helt tilbage til 2500 f.Kr. I løbet af denne tid synes grækerne, egypterne og kineserne at have deltaget i spil, der involverer en bold, der bliver sparket til med fødderne.

De fleste af disse spil omfattede både brugen af ​​hænder, fødder og endda pinde til at kontrollere en bold. Det romerske spil Harpastum var et besiddelsesbaseret boldspil, hvor hver side ville forsøge at bevare besiddelsen af ​​en lille bold så længe som muligt. De gamle grækere konkurrerede i et lignende spil med titlen, Episkyros  Begge disse afspejlede dog regler tættere på rugby end moderne fodbold.

Det mest relevante af disse ældgamle spil for vores moderne fodbold er det kinesiske spil, Tsu Chu, hvilket betyder at sparke bolden. Registreringer af spillet begyndte under Han-dynastiet i 206 f.Kr. – 220 e.Kr., og har muligvis været en træningsøvelse for soldater dengang.

Tsu Chu involverede at sparke en lille læderkugle ind i et net spændt mellem to bambusstænger. Det var ikke tilladt at bruge hænder, men som spiller kunne man i stedet bruge sine fødder eller blot andre dele af kroppen. Den væsentligste forskel mellem Tsu Chu og fodbold som vi kender den dag i dag, var højden af ​​målet, som dengang hang omkring 30 meter fra jorden.

 Fra introduktionen af ​​Tsu Chu spredte fodboldlignende spil over hele verden. Mange kulturer havde aktiviteter, der var centreret om brugen af ​​deres fødder, herunder Japans Kemari, som stadig spilles den dag i dag. Indianere havde Pahsaherman , indfødte australiere indførte spillet Marn Grook , og moarierne fandt på Kiorahi , for at nævne nogle få af de fodboldlignende aktivieteter, som gennem tiden har fundet sted verden over. 

Det er som sagt derfor svært at svare på, hvordan fodboldgrenen præcist blev til, da den har hver sin unikke version stammende fra forskellige dele af verden med hver deres bud på, hvad vi kender til den fodbold disciplin, som eksisterer den dag i dag. 

 

Co2stream.dk