Mange eksempler på jobansøgninger kan findes på nettet

Du kan finde mange forskellige eksempler på jobansøgninger på nettet. Du skal bare google det også popper der flere tusinde frem. Det er i sig selv ikke særligt svært. Det svære er, at finde ud af, hvad og OM du kan låne noget af det du finder på nettet og bruge til din egen ansøgning og  om det overhovedet er en god idé for dig. Og hvorfor skulle det ikke være en god idé? Tænker du sikkert nu. Fordi din ansøgning skal have en rød tråd og hænge sammen hele vejen rundt. Ord, vendinger, stil og tone skal være sammenhængende i din ansøgningstekst, hvis ikke den er det – og du pludselig bliver meget farverig eller tør eller konservativ eller dramatisk i din måde at skrive på, så hopper kæden af for den der læser din ansøgning.

 

Få gode råd i stedet for at kopiere

 

Det bedste du kan gøre for dig selv er at lade være med at kopiere noget tekst direkte fra en andens ansøgning til din egen. Det er ret fristende. I know. Men det dur ikke af flere grunde. 1) for det første har vedkommende skrevet sin ansøgning til en helt anden virksomhed end der hvor du søger. 2) for det andet er vedkommende ikke dig, det vil sige at han eller hun har en helt anden personlighed, et andet temperament og en anden natur end dig. 3) For det 3 skal sproget (som skrevet for et par linjer siden) matche hele vejen igennem. Så hvad skal du så gøre, hvis du ikke må kopiere noget fra den ansøgning, som du har fundet på nettet. Er der så overhovedet nogen mening med det? Ja, det du skal gøre i stedet for er at se på den struktur der er anvendt og ikke kun på ordene

Kopier strukturen – ikke ordene

 

Når du finder jobansøgning eksempler skal du ikke kun kigge på hvilke ord og vendinger, som vedkommende har brugt. Du skal kigge på hvordan ansøgningen er bygget op, hvad de har gjort og hvordan han eller hun har gjort det. Spørg dig selv – hvad er det ved ansøgningen som du særligt godt kan lide? Hvad har vedkommende gjort og hvilken effekt har det på dig. Måske er du vild med den personlige beskrivelse, der er brugt i ansøgningen. Så brug det som udgangspunkt for at få ideer til hvordan du kan gøre det samme for dig selv – men med dine egne ord og vendinger. 

Co2stream.dk