Sådan løser i problemer i parforholdet

Desværre er livet ikke altid en dans på roser uden torne på. Af og til ser vi mennesker os sure på fremmed, folk i fjernsynet, ude i trafikken og i de mest sjældne tilfælde vores egen partner. Det er faktisk så normalt med problemer i parholdet at der findes en hel niche indenfor terapi der kun beskæftiger sig med voksne mennesker der er sure på hinanden – og priserne er noget der i hvertfald holder branchen i live så længe problemerne er der.

Men hvad nu hvis man kunne skrotte vreden én gang for alle og gøre terapeuten arbejdsløs? Hvad ville det kræve og hvad ville parret egentligt vinde? 

Sådan løser du dine problemer som en voksen

Hvis der er én primær grund til at voksne mennesker ender med at sidde og råbe af hinanden overfor et helt fremmed menneske, så er det at den ene part er utroligt dårlig til at give sig og lade den anden få ret.

Måske den anden heller ikke kan se ud over sin egen næsetip og indse at det fakitsk er dem der har skabt problemet i første omgang. 

Uanset hvilken en af disse overstående eksempler du kan se dig selv i, så handler det i bund og grund om at du eller din partner er for strid til at gidde at gå på kompromis med sine holdninger og overbevisninger – og det er overhovedet ikke sundt for forholdet.

Kompromis – løsningen på det hele

For at kunne løse sine problemer som voksne mennesker skal man kunne gå på kompromis med sine overbevisninger og indse at man også har mindst halvdelen af skylden i problemet. To mennesker med problemer kommer som oftest aldrig i mål, hvis det kun er den ene part der har indrømmet at de har gjort noget galt, og det giver også ret god mening når man lige tænker over det – alle vil jo have ret, alle vil vinde. 

Parforhold er ikke en fodboldkamp

Der bare lige kan vindes og så er det det. Et parforhold er et ekstremt lang løb med din partner over vulkaner, ned i isvand og igennem stenede landskab. Hvis ikke i hjælper og bærer hinanden igennem nogle af de svære ting i livet, så kommer i aldrig til at stå ved målstregen og fryde jer over at i rent faktisk klarede den i sidste ende.

Kærlighed er hårdt arbejde men også alle kræfterne værd i den sidste ende.

 

Co2stream.dk