Sådan sikrer du dit sommerhuset til vinteren

Der er desværre alt for mange sommerhusejere der oplever at have indbrud i løbet af vinteren, og selvom der som udgangspunkt ikke er lige så meget af værdi i et sommerhus som et helårshus, så er det stadig lige så irriterende for ejerne af huset. 

Det giver mange en følelse af usikkerhed at vide at der kan- og har været udbudne gæster indeni huset og tage ting man har kært – og det er da til at forstå, sådan havde de flest nok haft det.

Hvis du er den heldige ejer af et sommer- eller kolonihavehus, så er denne artikel til dig. Nedenfor går jeg over tre gode måder du kan sikre dit hus mod vinterens vejr og mørke. 

Start med det basale

Der er næsten ingen grund til at sætte dyre videokameraer op og gå i gang med at sikre vinduerne med stålgitter hvis ikke du har en god lås på døren – din borg er kun lige så stærk som den svageste sten. 

Sørg derfor for at få sat nogle gode låse på dører og vinduer, så du i hvertfald er sikret der og slipper for størstedelen af alle indbrudsforsøg. Derefter bør du overveje om du har nogle svage steder på sommerhuset der kunne resultere i en nem indgang, det kunne være gamle kældervinduer eller et plastvindue i et udhus – der skal ikke meget til. 

Alt det andet

Når du har sikret de mest basale ting er det på tide at blive ldit mere kreativ i dine metoder. Du bør selvfølgelig overveje ting som https://www.sevecu.dk/montering-af-videoovervagning så du er sikret bevismateriale hvis du der rent faktisk skulle være indbrud, men resten er \’freestyle\’. 

Gode måder der allerede er testet er ting som \’vi har hund\’ klistermærket, der har holdt indbrudstyve væk siden midt 60\’erne – det er simpelthen ikke værd at tage chancen, hvis nu der skulle være en stor hund bag døren. 

Derudover er der også ting som at lade et lys brænde, det ender selvfølgelig med at koste lidt i el, men det er en god måde at holde huset tomt på. Har du mange dyre ting i huset kunne du også overveje at skabe en størm af mennesker til huset i løbet af ugerne, på den måde bliver det sværere for nysgerrige øjne at rigtigt få et kig på hvad der er inde i huset.

I sidste ende handler det jo nok også bare om sund fornuft – lad vær med at lægge alle dine diamanter på køkkenbordet.

Co2stream.dk